maandag 27 maart 2017

European Money Week 2017

27 March 2017

For "Money Week", queen Mathilde attended a Wikifin@School activity at Euronext in Brussels.

Wikifin teaches teenagers about the good use, the traps and the challenges of financial transactions.
She pronounced a speech in Dutch and French, on financial literacy.

"En tant que Défenseur des objectifs de développement durable des Nations Unies, j’accorde une attention toute particulière à l’enseignement et à l’éducation. "


"Deze educatieve programma’s wensen financiële educatie een plaats te geven in de klas. Ik was getroffen door de sterke motivatie van de leerlingen. Zij hadden duidelijk behoefte aan opleiding rond geldbeheer, een kwestie die doorgaans moeilijker bespreekbaar leek in de huiskring.

Aan de basis van deze aanpak ligt een eenvoudig concept: je geld slim beheren is een troef voor de toekomst en het leven. Het is een wijze gedachte die stimulansen genereert voor leergierigheid, responsabilisering en kritische zin.

Een dergelijke ambitie sluit ook aan bij de doelstellingen die we in het kader van agenda 2030 willen realiseren. “Leaving no one behind”: niemand aan zijn lot overlaten. Dat is de stuwende visie achter deze ontwikkelingsagenda."


"Het gaat immers om de strijd tegen armoede. Financiële geletterdheid zal de burger helpen om meer bewuste financiële beslissingen te nemen, ze zal zijn financiële weerbaarheid verhogen, waardoor hij minder kans heeft op geldproblemen.

Het gaat ook over onderwijs, dat de jongeren, ook die uit achtergestelde gezinnen, moet voorbereiden en begeleiden om te functioneren in de maatschappij. Duurzame ontwikkeling vergt namelijk samenwerking en een bundeling van alle beschikbare krachten."Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Popular Posts